Doe de test

Heeft u een eigen bedrijf of bent u startende ondernemer? Dan is het goed om eens stil te staan bij de keuze van uw bedrijfsvorm. Besloten vennootschap (bv), eenmanszaak, vennootschap onder firma (vof), maatschap: wat past het beste bij u en uw onderneming?

Misschien heeft u de keuze jaren geleden gemaakt en is uw onderneming inmiddels ingrijpend gewijzigd. Of zijn er veranderingen in uw privésituatie. Daarnaast kunnen wettelijke en fiscale regels van invloed zijn op de rechtsvorm die het beste bij uw bedrijf past.

Per 1 oktober 2012 geldt het nieuwe bv-recht voor zowel bestaande als nieuw op te richten bv’s. Deze nieuwe wetgeving maakt het voor ondernemers gemakkelijker om een bv te starten. En biedt de mogelijkheid de inrichting van de interne organisatie van een bv flexibeler te maken, zodat deze beter aansluit op uw ondernemerspraktijk.

Doe de test in 3 minuten om te bepalen welke bedrijfsvorm het beste bij uw onderneming past. Ontvang direct na de test een advies met de belangrijkste aandachtspunten. Wilt u daarna meer weten, vraag advies bij de notaris.
test_blok1